Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is verouderd sinds versie 3.16.1. Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /customers/9/f/e/isabeldrawing.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5756 Workshops - Isabel Drawing Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is verouderd sinds versie 3.16.1. Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /customers/9/f/e/isabeldrawing.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5756

Workshops

Tekenen is een feest, en jij bent uitgenodigd!

We beginnen elke workshop met kijken en spelend uitproberen. Zo ontdek je wat jou ligt, en met welke vormen en kleuren je in je eigen creaties aan de slag wil.

De workshops zijn bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar, voor groepjes van maximaal 10 kinderen. Wat ook kan, is een kind met ouder (of andere volwassene/familielid).

De workshops duren twee uur.

Tattoo Your Tote-Bag

Zin om je tote-bags wat peps te geven?

Ga aan de slag met aquarelpotloden en aloë vera-gel, een zero waste techniek om op textiel te tekenen. Je gaat naar huis met een toffe tas en veel inspiratie om allerlei textiel onder handen te nemen …

Waarom?

Gelukkig zijn plastic boodschappentassen passé en hebben steeds meer mensen tegenwoordig een canvas tas over hun schouder. Veel van die ’tote bags’ zijn maar aan één kant bedrukt met een logo ofzo, dus plaats te over om je zin te doen op de andere kant.

Hoe?

Een weinig bekende maar heel fijne en vrij laagdrempelige manier om op textiel te tekenen is met aquarelpotloden en aloë vera-gel. Geen wegwerp-textielstiften nodig, met aloë vera-gel of azijn kom je al heel ver. Simpele producten dus. Even strijken met bakpapier erover, en klaar.

Formules

Kort: open workshop op een stand. Deelnemers proberen de techniek eerst uit op een stukje tafelkleed en krijgen een woordje uitleg. Reken op minimaal een half uur om je tas af te maken.

Lang: deelnemers schrijven zich op voorhand in voor een workshop van 2 uur. Ik geef uitleg en deelnemers proberen de techniek uit op oefenstof. Ze schetsen hun ontwerp op een stuk papier en zetten het dan over op hun tas.

Foto’s: Brussels Mini Maker Faire, 6 en 7 december 2019.

Stap in de TekenTrein

Spring op de kar voor deze reis van houtskool naar inkt, naar aquarelpotloden en nog veel meer. In elk station voeg je iets nieuws toe aan je tekening, bij het fluitsignaal vertrek je naar een volgende techniek. Geen tijd om te denken, gewoon doen! Aan het eind van de rit combineer je ze naar hartenlust. En wellicht is er een favoriet waar je mee verder wil …

Op bezoek bij Paul en Pablo

Voor krachtige vormen moeten we bij Pablo Picasso en Paul Klee zijn. Als je goed kijkt, zie je dat hun werken zijn opgebouwd uit eenvoudige en krachtige vormen: driehoeken, cirkels, rechthoeken … Met die bouwstenen gaan we spelen in deze workshop. We tekenen beurtelings een vorm tot we elkaars portret hebben gemaakt. We tekenen op het gehoor. En natuurlijk maak je ook je eigen werk!

Foto’s: Ateliers de l’art contemporain – Académie royale des Beaux-Arts (ARBA) – augustus 2019.

Op bezoek bij Henri

Om kleuren, motieven en patronen te verkennen, gaan we langs bij de Franse schilder Matisse. We bezoeken zijn kamers vol met kleuren en motieven in gedurfde combinaties. Help, de personages verdrinken er haast in! Je ontdekt hoe je kleuren maakt met acrylverf en vervolgens met de laagjes motieven maakt. Combineer ze in de kamer van je dromen.

Foto’s: Atelier Créatif – vzw La Rue (Molenbeek) – 2017-2019.

Op bezoek in grootse grotten

We gaan op bezoek bij de allereerste kunstenaars, uit de tijd dat er alleen getekend en nog niet geschreven werd. Zij hadden veel ontzag voor de natuur en grote dieren, en terecht! Welk dier bewonder jij? Haal het tevoorschijn uit een wand vol houtskool …

Ateliers de l’art contemporain – Académie royale des Beaux-Arts (ARBA) – augustus 2019.

Op bezoek bij Wim

Met het Atelier Créatif van vzw La Rue gingen we op bezoek bij Wim Delvoye in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel. Achteraf maakten we een boekje over wat we indrukwekkend vonden. Er is nog lang nagepraat over de Cloaca.

Verder kan je ook nog …

 

… op bezoek bij Jeroen (Bosch), Frida (Kahlo) en nog meer kunstenaars en illustratoren.

Wil je als school of vereniging een workshop over een bepaalde kunstenaar? Bel me op 0485 50 87 25  of mail hi@isabeldrawing.be.